Burak Sargut
3 min readDec 24, 2019

Güç sizinle olsun!

Uzun zaman önce çok, çok uzak bir galakside …

1977’de piyasaya çıktığından beri büyük merak ve heyecan uyandıran Star Wars efsanesinin yeni filmi geçtiğimiz hafta itibariyle gösterime başladı. İlk olarak babam ile gittiğim serinin son filmine kızlarım ile birlikte gidebilmek nasıl bir efsaneden bahsettiğimizi net bir şekilde ortaya koyuyor.

Efsane serinin tüm karakterleri birbirinden ayrı birer fenomen. Kimler geldi geçti kısaca hatırlayalım mı? Darth Vader, Luke skywalker, Prenses Leila, Obi-Wan Kenobi, Han Solo, R2-D2, C-3PO, Yoda…

Ama Yoda farklı. Bilgelik söz konusu olduğunda, Yoda’nın eline kimseler su dökemez. 900 yıldır Jedi şövalyesi yetiştiren usta, çılgın tavırları ve devrik cümleleri ile ömrü boyunca! tüm dünyaya ilham vermeye devam etti.

Yoda Usta’nın Klonların Saldırısı’nda öğrencilerine söylediği bu söz, bir çocuktan gelse dahi yeni düşüncelere, berrak zihinlere ve farklı perspektiflere ne derece açık olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda hata yapan öğrenciyi, hatasız olana ve değişime karşı direnene tercih ettiğini açıkça ortaya koyuyor.

Gerçek bir lider, kurumlarında farklı fikirlerin oluşacağı ortamlar yarattıkları sürece gelişip farklılaşacağını bilir. Yoda’nın sözüne kulak vererek, en ışıltılı başarılarının ardında en büyük hataların varolduğunu bilmek ve alınan derslerin eşşiz birer öğreti olduğunu unutmadan yola devam etmek gerek.

Çağımızda sosyal, ekonomik ve teknolojik alanda gerçekleşen hızlı değişim iş hayatını da etkiliyor. Mesleki bilgilerin bir kısmı zamanla geçerliliğini yitirirken diğer yandan yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. İnsanların ve kurumların bu bilgilere ve bu değişime kayıtsız kalması rekabet ortamında imkânsız gibi birşeydir. Özellikle teknolojik alanda yaşanan yeni gelişmeler bir anda eski olabilmektedir.Bu hızlı değişime ayak uydurabilmelerinin en etkin yolu “eğitim” dir.

Günümüzde sadece mesleki uzmanlıkları dışında kendi duygu ve yeteneklerini tanıyabilen, duygu ve yeteneklerini bilerek yeniliklere açık olabilen, kendine ve işine ait hedeflere istekle ve başarıyla yönelebilen işgücüne ihtiyaç var. Ayrıca çevresindeki çalışanların duygu ve gereksinimlerini ve problemlerini ciddiye alarak iletişim kurabilen, ekip çalışması, uzlaşma ve ikna etme gibi yetenekleri olabilen kişiler çalışma ortamları için çok önemlidir. Bu nedenle eğitimin sürekli olması ve çalışanların sistemli bir şekilde bu eğitimleri alarak kişisel gelişimlerini sağlamaları zorunluluk haline gelmiştir.

Her sektördeki çalışanları verimli olabilmeleri, teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmeleri ve kendilerini geliştirmeleri ile mümkündür. Eğitimi zorunlu kılan nedenlerin başında, çalışanların bilgi ve becerilerini arttırabilmeleri, teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilmeleri, mesleklerinde kariyer yapabilmeleri, mesleki alanda gelişebilmeleri gelmektedir. Genel olarak eğitim ile bilgi ve becerilerin ilerletilmesinin sağlanması ve çalışma ortamına dinamizm getirmek hedeflenmektedir.

Her sektörün kendine has dinamikleri ve bu dinamiklere uygun çalışabilmek için de gereken özel bir bilgi ve deneyim birikimi bulunuyor. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) olarak kartlı ödemeler sektörüne yönelik farklı eğitim programlarının sunulduğu BayBayNakit Akademi’nin tanıtımını Nisan 2018’de yapmıştık. O dönemden bu yana gelinen noktayı arkadaşım Derya DemirbukerBir Ürün Yönetimi Serüveni” adlı yazısında güzel özetlemiş.

BayBayNakit Akademi ilk günden itibaren yepyeni özellik ve içeriklerle Ödeme Sistemleri alanında çalışan ve ilgi duyan bireylere destek sağlamayı hedefliyor.

Peki nasıl mı ulaşılır? Çok kolay, sadece 1 tık uzaklıkta.

https://baybaynakitakademi.bkm.com.tr/

Güç sizinle olsun!